Vijf natuurgerichte principes

 

Energie: Beginnend met aura en de chakra's schoonmaken voor een betere doorstroming van de energie. Daarna met oplegging van mijn handen, op plekken waar nodig, laat ik de energie stromen. Bij een tekort aan energie kan het lichaam niet goed functioneren. Het lichaam zorgt ervoor dat de energie daar komt, waar nodig. Tevens verbind ik, tijdens de behandeling, de lichaamsdelen met elkaar (bv. door een hand op de schouder en de andere hand op elleboog te leggen). Hiermee kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk doen, en de lichamelijke klachten daardoor verlichten/verminderen/oplossen.

Prikkeloverdracht: De stroming van energie gaat door heel ons lichaam, dus ook door het zenuwstelsel. Via de hersenen zorgt het zenuwstelsel ervoor dat deze prikkels door gegeven worden naar de rest van het lichaam, eventuele blokkades kunnen zo opgespoord worden. Bij een goede geleiding kan het lichaam beter functioneren.

Drainage: In onze drukke maatschappij wordt het lichaam op allerlei manieren belast met gifstoffen/afvalstoffen. Deze gifstoffen dienen afgevoerd te worden en daar is veel energie voor nodig. Dit kan verstoring geven in het functioneren van het lichaam. Na de behandeling is het daarom noodzakelijk om veel water te drinken om daarmee de losgemaakte afvalstoffen op te lossen en af te voeren, om hiermee het genezingsproces te versnellen.

Voeding: De juiste voeding is zeer belangrijk om het lichaam optimaal te laten werken. Onjuiste voeding kan leiden tot ziekten. Soms kan gezonde voeding voor het lichaam op een bepaald moment ongezond voor het lichaam worden, doordat het niet meer meer verdragen wordt en daardoor lichaamsfuncties kan gaan verstoren.

Psyche: Een gezonde geest in een gezond lichaam; op tijd ontspannen, mediteren, je rust nemen. Tijdens de behandeling gebruik ik meditatie muziek voor een diepere ontspanning en aan het einde van de behandeling gebruik een klankschaal en of sjamanendrum wat een nog dieper ontspanning geeft. Dit wordt als zeer ontspannend ervaren. Ook praten we over wat de cliënt bezighoudt of waar hij/zij meezit. Beter in je lijf zitten, meer rust ervaren geeft meer kans op betere gezondheid.