Natuurgeneeskundige therapie

 

Natuurgeneeskundige therapie kijkt naar heel de mens; lichaam en geest. Waardoor zijn de klachten ontstaan,hoe te verhelpen en hoe eventueel te voorkomen in de toekomst. In de natuurgeneeskundige behandeling zit ook Reiki verweven. De behandeling draagt bij aan een nieuwe start, waarbij gezonde en verantwoorde voeding, positieve mindset en voldoende beweging onontbeerlijk zijn.

Tijdens de behandeling werk ik via de 5 natuurgerichte principes van de BATC (beroepsvereniging) (waarvan uitleg op de volgende pagina). Ik probeer zo goed mogelijk, de energiebalans van het lichaam te herstellen en breng aura en chakra's (energiecentra) weer in balans. Dit doe ik door mijn handen op bepaalde plekken op het lichaam te leggen, om daarmee universele energie door te geven. Het lichaam zelf zorgt, daar waar nodig, door opname van deze energie, voor genezing (zelf herstellend vermogen). Soms maak ik hierbij gebruik van een klankschaal, welke zorgt voor een extra diepe ontspanning. De behandeling kan worden ondersteund met edelstenen, ontspannende muziek, een (familie)opstelling, EFT (Emotionaal Freedom Technique), of (Tarot-)kaarten.

De reacties van mensen na behandeling zijn dat ze zekerder zijn van zichzelf, sterker in hun schoenen staan, meer rust ervaren in hun lijf. Dat is in deze drukke voorbijrazende tijd, fijn, stilstaan bij jezelf, wat wil er gevoeld worden, wat dient zich aan.Tevens geef ik ook klankschaal behandelingen. Dit is een behandeling waarbij ik met de klankschaal over het hele lichaam ga. Ik eindig met een hoofd-, benen- en voetenmassage. Een klankschaal behandeling kan gebruikt worden voor zowel ontspanning als therapeutische doeleinden. De trillingen van de klankschaal brengen het lichaamsvocht (het lichaam bestaat voor ca. 75% uit water) in beweging. Dat heeft een positief effect op de cellen en zorgt daardoor voor een diepe ontspanning en is bovendien ondersteunend bij het zelf herstellend vermogen van het lichaam.